• Bel ons +32 (0)3 669 75 78

  • Adres Jonkerweg 17, Loenhout

  • Contact info@aernoutstax.com

Wie wij zijn

Wie wij zijn?

Wie wij zijn? AernoutsTax is een betrouwbaar, flexibel en innoverend loon en grondbedrijf die zowel de Belgische als Nederlandse agrarische ondernemer dient. Omdat we samen sterker zijn dan alleen hebben in 2013 Aernouts en Karl Tax besloten over de Nederlandse en Belgische grens heen te kijken en hun krachten te bundelen en samen verder te werken onder de naam AernoutsTax BVBA. Het loonbedrijf biedt een totaalpakket aan voor; bemesten, grondbewerking, gewasbescherming tot het oogsten van uw gewas.

Innoverende leider

Is AernoutsTax net zo innoverend als Swa Aernouts in 1989 met de eerste Hout hakselaar in belgie? Zo is AernoutsTax anno 2017 ook in het loonwerk en grondwerk voorzien met de laatste technologie uit de agrarische wereld zo lopen wij voorop op onze concurrenten met onze Veris bodemscanner die wij in 2015 hebben aangeschaft, om de maximale opbrengst te kunnen behalen met onze klanten. De scanner kan 5 variaties in een taakkaart brengen en zo om bodemspecifiek te kunnen behandelen, dit resulteert tot kostenbesparing met het bemesten/ bekalken en zelfs in grondwerk met het egaliseren van uw perceel.

Historie

Swa Aernouts

Swa Aernouts is opgericht in 1987, en begon in grondwerken, zij waren werkzaam in egaliseren en (diep)ploegen, doordat er al enige agrarische werkzaamheden werden verricht zoals het ploegen was er ook de vraag of wij het ook konden in zaaien en zo rolde het bedrijf in de agrarische-loonwerken. Zo was het loonbedrijf in België de eerste met een mais hakselaar om de mais te kneuzen, sinds dien loopt het bedrijf met alle nieuwste machines en snufjes voorop alle concurrenten. Het bedrijf groeide en had ook intussen een groenverwerking bedrijf om het vast personeel aan het werk te houden, want het loonwerk was periodiek. In 1990 zagen de boeren tijdens het bemesten dat het materieel te zwaar werd voor op de akkers, omdat destijds Kurstjens de eerste was met een 3 assige onderstel met een luchtdrukwissel systeem heeft Aernouts deze meteen aangeschaft, de lage druk op het land resulteerde tot egaal aangedrukte bodem en betere oogsten en afwatering door dat de bodemdruk was gereduceerd. Een ander innoverende machine is onze mais (poot)zaaimachine die de mais onder folie zaait. Omdat het klimaat aan het veranderen is kunnen wij hiervan gebruik maken, mais is van oorsprong een tropische plant die goed tegen de hitte kan, het leggen van biodegradeable maize film of ook wel ‘Folie van afbreekbare aardappel zetmeel’ zorgt voor een extra broeikas effect waardoor de plant dieper gaat wortelen naar de vochtigere grond waneer de mais het folie kapot drukt heeft het een voorsprong in een droog of koud jaar de kolf grote van mais onder folie is niet te vergelijken met de traditionele mais. voor meer informatie neem contact met ons op.

30 Jaar Swa Aernouts!

In het 30 jarige bestaan heeft het loonbedrijf zich ontwikkeld tot een flexibel en innoverend partner in het loon- en grondwerk. Wij zijn een duurzaam en betrouwbaar familiebedrijf die jaren lange ervaring combineert met de nieuwste landbouwtechnologieën door de betrokkenheid van onze klanten zijn wij altijd op zoek naar de juiste oplossing, zo kunnen wij met ons modern machinepark agrarisch-loonwerk voorzien op het hoogste niveau. Als agrarische ondernemer bent u als geen ander gewend, om u aan te passen aan de onvoorspelbare omstandigheden van de natuur, zo hebben wij in 30 jaar ons machine park aangepast naar de omstandigheden van de natuur en duurzame toepassingen. Zonder het vertrouwen van onze klanten was dit niet gelukt.

Wij danken u voor het vertrouwen en het meegaan van ons innoverend bedrijf.