SHREDLAGE. Het systeem.

6 oktober 2017

Shredlage wordt in de USA al op grote schaal toegepast voor het bewerken van silomaïs. Hiervoor wordt de maïs gehakseld op grote haksellengten van 26 tot 30 mm. De beslissende factor is de daaropvolgende ontsluiting met de Shredlage corncracker technologie. De corncracker rollen met een speciale tegengesteld draaiende spiraalvormige groef verkleinen de stukjes kolf volledig en vermalen de korrels, om ze compleet te ontsluiten. Bovendien wordt het stengelmateriaal ook in lengterichting zeer goed ontrafeld en ontdaan van de bast door de speciale structuur van de rollen.

Door het intensief ontsluiten wordt het oppervlak van het gehakselde materiaal vele malen vergroot, wat resulteert in aanzienlijk verbeterde bacteriële fermentatie en vooral bij de vertering in de pens van de koe.

Onderzoeken van de universiteit Wisconsin in USA tonen aan, dat Shredlage de structurele werking van de pens door maïssilage sterk toeneemt en de opname van zetmeel, dat alle in plantendelen voorkomt, sterk verbetert. Daardoor steeg bij de onderzochte kuddes de dagelijkse melkgift met twee liter per koe. Bovendien verbeterde de gezondheid van de dieren door de pensvriendelijke structuur van de slilage.

Naast een hogere melkproductie en verbeterde gezondheid van de dieren biedt Shredlage de melkveehouders nog andere voordelen. Door de optimale ontsluiting van zetmeel kan het gebruik van krachtvoer voor een hogere melkopbrengst worden verminderd. Ook het bijvoeren van vezelrijke componenten zoals stro kan worden beperkt of zelfs geheel vervallen, wat resulteert in verdere potentiële besparing.

 

Alle proeven en resultaten kunt u terug zien op de Claas website: http://special.claas.com/cl-pw-nl/faszination-claas/themen/shredlage/ernteempfehlungen?ts=event

Voor meer informatie Bel: 03 669 75 78 óf kom even langs vinden wij ook leuk!